HM-Yachtrental
HM-Yachtrental HM-Yachtrental HM-Yachtrental
HM-Yachtrental
Jachtwerf Gebr. Vissers
Home
   
    Algemene voorwaarden
    Disclaimer
    Privacy policy
   
Home
Home
Home
Nederlands Deutsch

Veelgestelde vragen
 
   

Vragen:
- Hoe laat kunnen we vertrekken met het jacht?
- Wat is de vertrek en aankomst plaats?
- Wat moet ik meenemenen?
- Welke maat beddengoed moet ik meenemen?
- Hoe is de stroomvoorziening aan boord?
- Is er warm en koud water aan boord?
- Vanaf welke leeftijd kan ik een jacht huren?
- Geen ervaring met varen en geen vaarbewijs?
- Is het mogelijk de boten voorafgaand aan de huurperiode te bekijken?
- Mag de hond mee?
- Waarvoor dient de bootshaak/ pikhaak?
- Kan er aanboord gebruik gemaakt worden van de WC?
- Hoe kan ik mijn route uitstippelen?
- Wat zijn de verkeersregels op het water?

Hoe laat kunnen we vertrekken met het jacht?
Standaard is er op de vertrekdag iemand aanwezig van 9:00 tot 10:00. Het zou fijn zijn om te laten weten hoelaat u verwacht te komen, dan kan daar rekening meer gehouden worden. In overleg zijn andere tijden ook mogelijk.

Wat is de vertrek en aankomst plaats?
HM-Yachtrental
Keersluisweg 15a
5433NM Cuijk (NL)
Tel: +31 (0) 412-642434 of +31 (0) 614519499

Veel navigatie systemen geven tevroeg aan dat je er bent. In de meeste gevallen moet je dan nog 500m doorrijden. Bij de blauwe keersluis(kijkt u van de zijkant op), rijd u rechts naar beneden bij het bord van HM-Yachtrental of Gebroeders Vissers.

Wat moet ik meenemenen?
Onze Jachten zijn voorzien van een complete keukeninventaris, kussens, waterkaarten en almanakken. U dient zelf uw beddengoed of slaapzakken en kussenslopen mee nemen. Het is mogelijk om bij ons dekbedpakketten te huren, mits vooraf gereserveerd. Voor de complete aanwezige matriale zien onze Inventaris lijst.

Welke maat beddengoed moet ik meenemen?
De Arosa, Boreas, Flamingo, Orion hebben 3 slaapkamers. 2 met een dubbel bed (2 persoons hoeslaken) en 1 stappelbed (2x 1 persoons hoeslaken). Naast de slaapkamers kan de eethoek en de zitkamer banken opgebouwd worden tot bed. Doordat dit geen rechthoek is, kan hiervoor het beste een laken meengenomen worden.

De Corona heeft 2 slaapkamers, met beide een dubbelbed (2 persoons hoeslaken). Naast de slaapkamers kan de eethoek en de zitkamer banken opgebouwd worden tot bed. Doordat dit geen rechthoek is, kan hiervoor het beste een laken meengenomen worden.

Hoe is de stroomvoorziening aan boord?
Aanboord van het jacht in 12V, 24V en 230V beschikbaar. De motoren laden het 24V systeem. Met omvormers wordt hiervan 12V en 230V gemaakt. Hierop kan maximaal 1000W afgenomen worden anders zal de spanning inzakken of de zekering springen. Er is 1 stopcontract aanwezig waar bij walstroom tot 16A (3680W) afgenomen kan worden, dit is meestal beschikbaar bij havens.

Is er warm en koud water aan boord?
Alle jachten hebben een warmwater tank aanboord die verwarmd wordt met de warmte van de motor. Nadat de motor uitstaat blijft deze tank nog erg lang heet en heb je dus nog lang warm water. De Flamingo en Orion kunnen doormiddel van walstroom ook het water opwarmen zonder dat de motor draait. Tevens is er een 800L watertank aanboord. Deze wordt vol gedaan met drinkwater, maar doordat dit meerdere dagen in de tank kan blijven staan is dit niet meer geschikt om te drinken. Na het koken van het water is dit wel goed drinkbaar.

Vanaf welke leeftijd kan ik een boot huren?
Reserveringen voor groepen of gezelschappen van personen onder de 23 jaar zijn niet toegestaan.

Geen ervaring met varen en geen vaarbewijs?
Voor onze jachten is geen vaarbewijs nodig. U kunt dus gewoon huren ook zonder ervaring. Geeft dit wel door bij de boeking, een van onze collega’s zal dan voorafgaand aan uw vertrek 1 a 1,5 u met u varen en u extra uitleg geven.

Is het mogelijk de boten voorafgaand aan de huurperiode te bekijken?
Onze boten zijn vaak verhuurd, dus niet altijd in de haven. Het is mogelijk gedurende het vaarseizoen van maart tot november de boten te komen bekijken. Bel ons even voor een afspraak, zodat u niet voor niets komt.

Mag de hond mee?
Op een van onze boten, de Arosa, is het toegestaan een hond mee te nemen. Er worden hier extra kosten voor berekend. Deze kosten zijn €7,00 per hond per dag.

Waarvoor dient de bootshaak/ pikhaak?
De pikhaak is de onmisbare bootshaak aan boot, een stok met aan het eind een haak en aan het andere eind meestal een verdikking. Een handig middel voor het vasthouden aan wal, afduwen of het oppikken van in het water gevallen voorwerpen. De pikhaak is echter niet bedoeld voor het afhouden van of het vastmaken aan een ander schip.

Kan er aanboord gebruik gemaakt worden van de WC?
Aanboord zijn 2 WC's aanwezig. Deze worden voorzien van water doormiddel van de watertanks. Bij het doorspoelen wordt het naar een vuilwatertank gepompt. Dit zijn dunne leidingen en de pomp moet soms erg zwaar werk verrichten. Er mag dus ook niks anders dan ontlasting en WC papier door de WC gespoelt worden. Gebruik zo min mogelijk WC papier en alleen 2-laags papier of snel oplossend papier om voorstoppingen te voorkomen.

Hoe kan ik mijn route uitstippelen?
Wellicht is het fijn vooraf uw route vast uit te stippelen. Onderstaande apps kunnen u daarbij helpen:
- dewaterkaartenapp.nl: Hierop is ook alle informatie over de haven en sluizen te vinden. Deze app is de eerste 7 dagen gratis te gebruiken.
- riverguide.eu: Kies na het installeren van de app voor recreant. Na het aanmelden is deze gratis te gebruiken

Wat zijn de verkeersregels op het water?
Er zijn verschillende geschreven en ongeschreven regels op het water, de onderstaande site heeft de belangrijkst opgesomt:
- varendoejesamen.nl:

Vorige pagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
HM-Yachtrental Keersluisweg 15a 5433 NM Cuijk Tel: 0412-642434 Whatsapp: 0614519499 Info@HM-Yachtrental.nl
Copyright © HM-Yachtrental 2018 -
info@jachtchartervissers.nl